PROGRAMA PEDAGÒGIC

Presencies i desaparicions. Laboratori d’imaginaris

El programa educatiu Presències i desaparicions. Laboratori d’imaginaris és una recerca col·lectiva que tracta de vehicular un diàleg entre l’obra de Vila-Puig a Caldes, els espais representats i la seva condició contemporània.

Sota el format de laboratori, el projecte s’articula com a procés d’expansió de la tasca de la Fundació al municipi, com espai de pontencialitat i de possibilitats, on s’actualitza i s’activa el coneixement vers el paisatge contemporani. La finalitat del laboratori és la d’estimular de manera participada la comprensió dels llocs, vivències i mirades sobre la construcció social del paisatge de Caldes.

El projecte de laboratori es desplega partint dels conceptes de presència i desaparició com elements articuladors dels següents tallers i dinàmiques:

PRESÈNCIES I ABSÈNCIES. TALLER DE PAISATGE

Fundació Palau // Escola CEIP Sagrada Familia de Caldes // Sitesize

El treball pedagògic es desenvolupa a partir de les pintures desaparegudes del pintor Vila-Puig, de les que només en queda la seva reproducció fotogràfica. Aquestes imatges seran el punt de partida per iniciar una recerca sobre les formes de representació i els imaginaris paisatgístics aplicats a Caldes.

VEUS RASTRES I PETJADES. ARXIU D’IMAGINARIS

Fundació Palau // entitats locals de Caldes // Daniel Alvarez // Sitesize
Construcció col·lectiva i posada en marxa d’un arxiu on-line, a càrrec del Servei Educatiu de la Fundació Palau. Amb l’aportació de les fotografies exposades de Caldes de Maria Codina,  per iniciar una recerca d’imatges i relats de la memòria social de Caldes i la seva activació en un intercanvi obert.

DESAPARICIONS. TALLER DE CREACIÓ

Fundació Palau // Can Xalant, Centre de creació i pensament contemporani de Mataró // Sitesize

Taller de creació i intervenció que pren els fets revolucionaris de l’any 36 amb la crema de l’esglèsia del Carme i la desaparició de la pintura de la cúpula realitzada per Vila-Puig. Un exercici de reflexió des de la creació contemporània sobre el valor i la representació de la memòria en la construcció de l’acció cultural local.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s