La pesca a Caldes d’Estrac: les nanses

La platja i la pesca són temes recurrents de les fotografies de Caldes d’Estrac fetes per Maria Codina entre 1916 i 1918 i que es poden veure aquests dies a la Fundació Palau amb motiu de l’exposició de Joan Vila-Puig. Per aquest motiu, hem entrevistat els pescadors Joan Arnó i Raimon Manau (que malgrat que no es va dedicar mai professionalment a la pesca, prové d’una nissaga de pescadors i durant molts anys ajudà el seu pare a la barca) per a que ens parlin de la pesca a Caldetes a mitjans del segle XX.

En aquesta primera entrada dedicada a la pesca, Arnó i Manau parteixen d’aquesta fotografia de Marcel·lí Xampeny amb una nansa per explicar-nos com es construïen i s’empreven les nanses o pagelleres.

 

Quant a Fundació Palau

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.
Aquesta entrada s'ha publicat en Pesca i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a La pesca a Caldes d’Estrac: les nanses

  1. M. Llanas ha dit:

    Les explicacions de Joan Arnó i de Raimon Manau són fascinants, memòria viva d’un temps escolat per sempre. Algú s’hauria de prendre la molèstia de recopilar el vocabulari mariner que utilitzen per descriure les tècniques de pesca que van viure en primera línia. Una autèntica meravella.

  2. Retroenllaç: Marcel·lí Xampeny pare, Marcel·lí Xampeny fill | Veus, rastres i petjades. Arxiu d'imaginaris

  3. usuari ha dit:

    Totalment d’acord amb en Manel!

Deixa un comentari